El cultiu de la compassió és una forma hàbil de reduir i neutralitzar directament les causes generals d’estrés i malestar emocional. És freqüent relacionar-se amb un mateix i amb els altres des de la autocrítica, l’enuig, el retret, la culpa o la vergonya. No obstant això, aquestes respostes, a més de ser doloroses i incrementar el patiment, resulten en ineficàcia personal i interpersonal. Podem observar aquests patrons en persones que pateixen ansietat, problemes alimentaris, insatisfacció amb la imatge corporal, dificultats en les relacions socials, etc. L’antídot per a aquest sofriment es troba en la compassió i en l’amabilitat.

La compassió és la capacitat de connectar amb el sofriment propi i aliè, acompanyada de l’autèntic desig de prevenir-lo i alleujar-lo. És una motivació, una capacitat instintiva que allibera de l’autocrítica, de la vergonya, de l’odi, del perfeccionisme i de la preocupació obsessiva per un mateix, constituint una font natural de pau interior i exterior.

Sabem que és possible ampliar i entrenar les habilitats enfocades en el desenvolupament de l’amabilitat, de l’interès, de la cura i de l’amor cap a un mateix i els altres, per això presentem el Programa d’Entrenament en el Cultiu de la Compassió en 6 setmanes.

A qui va dirigit

A qualsevol persona que vulgui millorar la seva relació amb si mateix i amb els altres. A pares, cuidadors, professionals de les àrees de la salut, social, educativa i a qualsevol el treball de la qual impliqui el contacte i la relació amb altres persones.

Requisits d’admissió

Encara que no és necessari tenir experiència prèvia en meditació, sí que es requereix curiositat, obertura i compromís per a assistir a les sessions i realitzar les pràctiques.

ESTRUCTURA DEL PROGRAMA

Horari: dilluns de 19.30 – 21:30h

Hores: 16

Calendari

  • Setembre, 14, 21, 28
  • Octubre, 5, 19 i 26
  • Novembre, 23
  • Decembre, 14

Grups reduïts. Màxim de participants 12 – Mínim 8

Les sessions

Sessió 1. Preparant-nos per a la compassió. Mindfulness i l’atenció amable. Bases biològiques de la compassió

Sessió 2. Descobrint i desenvolupant el nostre món compassiu. Autoestima i autocompassió. Mecanismes d’acció

Sessió 3. La nostra relació amb la compassió. Autocrítica, vergonya i culpa.

Sessió 4. Compassió Avançada I: l’alliberament del perdó

Sessió 5. Compassió Avançada II: aprenent de les relacions difícils. La ira, l’enveja i la por

Sessió 6. Més enllà de la Compassió: l’equanimitat

Sessió 7. Sessió de seguiment

Sessió 8. Sessió de seguiment

 

MATERIAL

La formació inclourà material de suport, àudios amb les pràctiques realitzades en classe, un llibre de treball de MBCT, així com vídeos i lectures per a facilitar la pràctica.

El docent prestarà suport mitjançant correu electrònic per a aclarir dubtes o respondre a consultes d’aquelles persones que ho necessitin entre sessió i sessió.

PRESENTACIÓ DEL DOCENT

David Martínez Rubio, Ph.D. en Psicologia. Màster en Psicologia Clínica. Ha estat professor universitari durant els últims 9 anys impartint docència en el grau de Psicologia i col·laborant en diferents Màsters Universitaris. Actualment imparteix docència en Masters Universitaris en Àrees específiques relacionades amb la pràctica de Mindfulness i Compassió.

Format en els protocols MBCT (Teràpia Cognitiva basada en Mindfulness) per la Universitat d’Oxford (Anglaterra); en MSC (Mindfulness i Autocompassió); en CBCT (Entrenament en Compassió de Base Cognitiva) per la Universitat de Emory; en CEE, Conreant l’Equilibri Emocional, programa elaborat per Alan Wallace i Paul Ekman. i en CFT (Teràpia Centrada en Compassió) amb Paul Gilbert.

 

FORMA D’INSCRIPCIÓ

Les places són limitades, per això és necessari fer una preinscripció abonant el 50% de l’import del curs en el següent compte bancari.

Ing Direct

IBAN. ES78 1465 0300 68 2032369352

Titular. David Martínez Rubio

Concepte. Comp Online

El preu del Programa és de 170€ (50% s’abonarà per a realitzar la inscripció i la resta el primer dia del curs)

Sessions.     Dilluns de 19.30 – 21:30h

14, 21, 28 de setembre i 5, 19 i 26 d´octubre, 23 de novembre, 14 decembre


Localització


ON line


Preu

170€ (50% s´abonarà per a realitzar la inscripció), la resta el primer dia de curs

Inscripció

Per a més informació i reserves pots escriure a la següent adreça de correu david@psicoforma.es o per whatsapp al 626301215